Kha-kerstballen

22 nov 2022

Hoe leuk dat de gezelligste tijd van het jaar er weer aan komt! De een heeft erg helemaal niks mee, de ander heeft de kerstboom al weken staan. Het valt mij op dat er steeds meer leuke kerstballen, of eigenlijk -ornamenten, verkrijgbaar zijn. Ook een heleboel van koolhydraatarme producten, hoe grappig?! Ik heb zelf al een hele verzameling, maar mocht je nog een cadeautje voor jezelf of een mede kha’er zoeken, wellicht vind je in deze blog wat leuks. Alle genoemde prijzen zijn excl verzendkosten. Allemaal #nospon, maar gewoon omdat ik het zelf zo leuk vind.1: De augurken van Kesbeke zijn laag in koolhydraten, maar aangezien je deze niet op gaat eten is dit natuurlijk ook goed. Gevonden bij Kerstversiering.nl voor 3,99

2: Hoe leuk, de Jean Bâton Truffelmayo! Deze mayo koop je o.a. bij AH & Jumbo en bevat 3.8 gram kh per 100 gram. Ze hebben het heerlijke sausje als kerstornament uitgebracht. Hij kost 14,95, maar dan heb je ook wat. Je vindt hem hier.

3: De Hema-rookworst! Deze heb ik vorig jaar na de kerst gekocht, in de aanbieding, maar ik heb hem kapot laten vallen. JANKEN! Ik heb inmiddels weer een nieuwe gekocht. Je koopt de Hema rookworst-kerstbal in een setje samen met de tompouce voor 8,75 en je vindt hem hier.

4: Ook bij Xenos vind je betaalbare kersthangers, bijvoorbeeld dit leuke wijnglas. De wijn is een vloeistof, dus kan bewegen. Als je net zo onhandig bent als ik moet je dat niet teveel doen want dan valt het misschien kapot en dat is ook met nepwijn toch zonde he. Er is ook een rosé-variant en je vindt ze voor 4,99 op de site.

5: Doe je boodschappen bij AH? Er zijn alweer schapjes gespot met leuke hangers, bijvoorbeeld de kha aardbei. Er is ook een super leuke badeend en bv een croissantje. Je vindt ze hier.

6: In de productlijst van de Koolhydraken Startgids staat de Gin als eerst genoemd dus deze mag niet ontbreken in het rijtje want 0 gram kh! 😉 Je vindt dit leuke flesje voor 8,95 bij Bijenkorf.

7: De avocado zie ik bij meerdere winkels voorbij komen, goed om je vetten aan te vullen als je koolhydraatarm eet natuurlijk. Deze is 3,99 en vind je hier.

8: Een rondje tuincentrum kan toch bijna niet ontbreken in deze tijd van het jaar? Bij Intratuin vind je een (koolhydraatarme-pecannoten?)muffin voor 1,99 en nog veel meer leuks. De meeste ornamenten zijn alleen in de winkel verkrijgbaar, maar je kan ze hier vinden.

9: Heb je Flying Tiger in de buurt? Dit is echt een topwinkel voor leuke kersthangers, maar je kan ook online bestellen. De broccoli bijvoorbeeld vind je hier voor 3 euro, maar ze hebben nog meer leuks. Bijvoorbeeld een aubergine, sushi en zelfs een yoga-matje. Hoe hip(ster)!

10: Last but not least! Natuurlijk mijn absolute favoriet, deze heb ik zelfs al in huis. Vorig jaar kocht ik bij Vondels de panter met mondkapje, dit jaar uiteraard de frikandel. Wel prijzig want hij kost 15,95 (excl 6,95 verzendkosten) maar ik ga er vast jaaaren plezier van hebben… Je vindt de frikandel iets goedkoper bij Bol.com voor 20,94 incl verzenden hier.