3 manieren om te starten met koolhydraatarm eten

10 mei 2023

Regelmatig krijgen wij de opmerking; ik kan het niet! Het is te moeilijk! Ik snap er niks van, ik zie er enorm tegenop! Daar gaan we vandaag graag op in, want we begrijpen het helemaal hoor.

1. All the way
Het lijkt misschien een enorm grote stap, maar als je eenmaal 2-3 dagen bezig bent zul je merken dat dat hartstikke meevalt. Haal boodschappen in huis, kies een lekker ontbijtje en lunch en maak een koolhydraatarm recept voor de avond. Wij vinden dit zelf het makkelijkst, omdat je dan snel afkickt van de suikers en je zult merken dat je trek in zoetigheid na een paar dagen enorm afneemt.
Tip; vul je koelkast met producten die je lekker vindt, bak wat recepten uit de boekjes die je aanspreken. Zo heb je, als je trek krijgt de eerste dagen, altijd wat bij op voorraad en maak je alsnog een koolhydraatarme keuze.

2. Skip de toegevoegde suikers
Vind je het lastig om meteen de hele dag koolhydraatarm te kiezen, begin dan eens met het stoppen met eten en drinken van toegevoegde suikers. Dus drink wat meer water & thee ipv vruchtensappen of frisdranken vol suiker en kies geen koekjes & snoepjes maar een hand noten of wat blokjes kaas. Door de toegevoegde suikers uit je menu te halen kik je al langzaam een beetje af van de suikers en daarmee verminder je de trek in zoet.

3. Kies voor 1 koolhydraatarme maaltijd
Koop Leev, Aldi of Tasty Basics crackers voor de lunch en beleg het met vlees of kaas. Of een lekkere salade die je normaal ook eet. Of ga voor een ontbijt van kwark met wat aardbeien en de granola uit de startgids. Of kies een van de recepten voor diner die je aanspreken. Gewoon, eerst 1 dagje een maaltijd proberen en het begin is gemaakt!

Kies wat bij jou past, maak het niet meteen te ingewikkeld en wees ook niet te streng!

Koolhydraatarme supermarkt update

Koolhydraatarme supermarkt update

Hoogste tijd voor weer een blog. Wij zijn bij Koolhydraken enorm fan van gewoon normale producten, die in jouw/mijn/onze supermarkt te koop zijn. Maar goed, dat is oud nieuws en daar kom je niet voor... We zetten graag 3 producten in de spotlight, omdat ze nieuw zijn...

Lees meer
Ervaren Koolhydraak: Kayleigh

Ervaren Koolhydraak: Kayleigh

Hi Allemaal, Mijn naam is Kayleigh, 31 jaar en woonachtig in het mooie Stede broec, samen met mijn vriend Florian waar ik sinds januari 2014 samen mee ben.Ondertussen zijn we trotse ouders geworden van onze 2 zoons: Riff (2019) en Kite (2021). Ik vind het heerlijk om...

Lees meer