3 manieren om te starten met koolhydraatarm eten

Regelmatig krijgen wij de opmerking; ik kan het niet! Het is te moeilijk! Ik snap er niks van, ik zie er enorm tegenop! Daar gaan we vandaag graag op in, want we begrijpen het helemaal hoor.

1. All the way
Het lijkt misschien een enorm grote stap, maar als je eenmaal 2-3 dagen bezig bent zul je merken dat dat hartstikke meevalt. Haal boodschappen in huis, kies een lekker ontbijtje en lunch en maak een koolhydraatarm recept voor de avond. Wij vinden dit zelf het makkelijkst, omdat je dan snel afkickt van de suikers en je zult merken dat je trek in zoetigheid na een paar dagen enorm afneemt.
Tip; vul je koelkast met producten die je lekker vindt, bak wat recepten uit de boekjes die je aanspreken. Zo heb je, als je trek krijgt de eerste dagen, altijd wat bij op voorraad en maak je alsnog een koolhydraatarme keuze.

2. Skip de toegevoegde suikers
Vind je het lastig om meteen de hele dag koolhydraatarm te kiezen, begin dan eens met het stoppen met eten en drinken van toegevoegde suikers. Dus drink wat meer water & thee ipv vruchtensappen of frisdranken vol suiker en kies geen koekjes & snoepjes maar een hand noten of wat blokjes kaas. Door de toegevoegde suikers uit je menu te halen kik je al langzaam een beetje af van de suikers en daarmee verminder je de trek in zoet.

3. Kies voor 1 koolhydraatarme maaltijd
Koop Leev, Aldi of Tasty Basics crackers voor de lunch en beleg het met vlees of kaas. Of een lekkere salade die je normaal ook eet. Of ga voor een ontbijt van kwark met wat aardbeien en de granola uit de startgids. Of kies een van de recepten voor diner die je aanspreken. Gewoon, eerst 1 dagje een maaltijd proberen en het begin is gemaakt!

Kies wat bij jou past, maak het niet meteen te ingewikkeld en wees ook niet te streng!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer