Bestel de startgids koolhydraatarm eten

Waarom is Koolhydraken zo simpel? En toch lekker?

Omdat ik de keuken een ruimte vind om zo min mogelijk te komen en mijn boodschappen gewoon in mijn eigen supermarkt wil doen…
Noem een dieetmethode en ik heb het geprobeerd. Iemand die mij vertelt wat ik moet eten werkt voor mij niet, ik weet tenslotte zelf heel goed wat ik lekker vind (dat was ook het probleem). Eigenlijk werkt een dieet sowieso niet, mijn leefstijl moest anders.

Voor mij is koolhydraatarm eten de juiste weg, maar dan wel zo normaal en makkelijk mogelijk. En ook nog lekker graag! Waarom en hoe dit werkt heb ik uitgelegd in een boekje: Koolhydraken! Zie ik je in de Facebookgroep?
Liefs, Yvonne

De koolhydraken startgids koolhydraatarm eten
is iets voor jou als je:

N

Een paar (of wat meer) kilootjes wilt verliezen, je fitter wilt voelen of bijvoorbeeld medicatie wilt verlagen

N

Je jezelf niet wilt uithongeren

N

Al je eten/drinken gewoon bij de normale supermarkt wilt kopen

N

Je meer van eten dan van koken houdt. Hoe minder intensief je de keuken gebruikt, hoe mooier hij blijft. Toch? 😅

N

Je van een nuchtere aanpak houdt en ook een mini beetje humor hebt

N

Graag zelf bepaalt wat je eet

N
Je houdt van de simpelste, maar heerlijke recepten
N

Geen tijd/zin hebt in mega lange stoffige verhalen over hoe het werkt en gewoon een echt boekje wilt ipv een e-book of download. Onze (echte, papieren) boekjes worden bezorgd door PostNL

voor 17.00 uur besteld, dezelfde (werk)dag verzonden door PostNL
gratis besloten Facebookgroep

Herkenbaar?

Hoe zou het zijn als…

5

Je over 3 maanden fitter, slanker en trots bent op  jezelf 

5

Je niet iedere 2 uur trek hebt in iets met (vooral) suikers

5

Je een kledingmaatje kleiner aan kan 

5

Je het niet alleen hoeft te doen? Afgelopen maand zijn er alweer 1894 andere Koolhydraken gestart!

5

Je geen dieet volgt of honger hebt, maar toch letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel zit

Waarom Koolhydraken uniek is:

Besloten Facebookgroep met veel lieve Koolhydraken

Direct na aankoop op deze site ontvang je een link naar de besloten Facebookgroep. Hier delen we successen, struggles, receptjes en andere tips met elkaar. Alles staat duidelijk uitgelegd in de startgids, maar mocht je toch nog vragen hebben of twijfelen dan vind je hier vast en zeker je antwoord. We zijn al met 63.883 mede Koolhydraken in de groep!

Bepaal zelf wat & wanneer je eet en drinkt

Het minderen van koolhydraten moet een levensstijl worden en doordat wij het zo simpel houden kan je dichtbij je huidige eetgewoontes blijven. Je vindt in de Koolhydraken startgids dus geen schema’s waarin staat wat jij moet eten. Wij geloven niet in schema’s die niet op jouw lijf/leven zijn gemaakt en waarin iemand anders bepaalt waar jij vandaag eens zin in hebt voor het diner 😉.

Producten gewoon van AH, Lidl, Jumbo en andere “normale” winkels

Helemaal niet nodig om van alles online te bestellen, of naar winkels te gaan waar je normaal ook nooit komt. In de supermarkt is genoeg te koop om heel lekker en makkelijk koolhydraatarm te kunnen eten.
Online bestellen maakt het, vinden wij, onnodig ingewikkeld en duur. Lekker naar jouw eigen favoriete supermarkt dus!

Wij zijn geen Koolhydraken-politie, het leven moet een beetje leuk blijven

Wij eten gewoon een koolhydraatarme crackertje, drinken als we daar zin in hebben Cola-Zero en gaan ook nog lekker uit eten. Natuurlijk alles met mate, maar het moet een beetje leuk blijven he. Van altijd alleen maar groente, vlees & kaas wordt toch niemand gelukkig en dat is ook helemaal niet nodig om toch koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt te eten en drinken. Fjieuw! 😉

Wat is koolhydraatarm eten nou precies?

We eten geen rijst, pasta, brood of aardappels. Daarnaast laten we de suiker zo veel mogelijk weg

Na 2-5 dagen is de suiker uit je lichaam en ben je “afgekickt” waardoor je geen honger gevoel hebt

Doordat je minder koolhydraten/suiker eet gaat je lichaam over op vetverbranding

En dan kan je toch lekker eten?!

100%! We horen zelfs vaak dat ook huisgenoten toch voor de Koolhydraken-recepten kiezen, terwijl ze eigenlijk niet koolhydraatarm willen eten. Koolhydraken bewijst dat je heel simpel, maar lekker kha kan eten zonder teveel tijd in de keuken door te brengen!

Jannnnnken op de weegschaal

Het leek of er letterlijk iedere paar maanden een kilootje extra bleef plakken. Ik voelde mij niet fit, het vet ging niet op de gewenste plekken hangen (bestaan die?) en ik baalde van mijzelf. En daar baalde ik dan ook weer van, want mijn geluk hangt toch niet af van het getal op de weegschaal? Ik probeerde veel om toch een paar kilootjes af te vallen en ik voelde mij goed bij koolhydraatarm eten. Ik was minder opgeblazen en had veel minder trek.. Tegelijkertijd vond ik het koolhydraatarm eten vaak maar ingewikkeld en haakte ik daardoor ook vaak weer af. Zo frustrerend! Vanwege mijn autoriteitsprobleem zijn regeltjes, strakke schema’s en dingen moeten gewoon geen goede combi. Behalve als iemand zegt dat ik moet shoppen… Maar dat gebeurt niet zo vaak.
In 2020 besloot ik dat dit anders moest kunnen, gewoon lekker normaal. En zonder enorm streng op dieet te gaan. Ik viel de gewenste 10 kg af, maakte er een boekje van en even later stond ik bij PostNL om honderden boekjes weg te brengen. Dit is ook direct mijn grote struggle, ik hoop niet dat jij jezelf niet mooi vindt. Iedere vrouw (en man) is mooi, of dat nu 5 kg zwaarder of lichter is. Laat asjeblieft niemand, ook mij niet, jou vertellen dat je af moet vallen. Mocht jij denken dat een koolhydraatarme of koolhydraatarme levensstijl bij jou past, dan zie ik je graag. We hebben een ontzettend leuke Facebookgroep opgebouwd, waar we elkaar helpen en supporten en ik zie dat dat veel mede-Koolhydraken helpt. En daar ben ik ontzettend trots op. Je bent van harte welkom!

Liefs, Yvonne

“Eenvoudig, humoristisch en met een knipoog geschreven”

Wat vind ik in de startgids?

N

Uitleg over waarom en hoe kha werkt

N

Theorie achter zowel koolhydraatarm als koolhydraatbeperkt eten

N

Per eetmoment uitleg en lijstjes met alles wat je kan eten/drinken

N

Onze 20 favoriete makkelijkste recepten, een aantal daarvan zie je op de plaatsjes hier onder

N

Makkelijke sausjes en tussendoortjes

N

Productlijsten

N

Een stukje uitleg over de mindset, maar dan nuchter

N

Extra tips over o.a. cheaten en uit eten

De startgids bestaat uit 60 pagina’s en is spiraalgebonden, zodat het open blijft liggen als je een recept wilt maken.

Er is ook een receptenbundel, hier staan extra recepten in.
Opnieuw met alleen maar ingrediënten uit de normale supermarkt,
net als in de startgids. Meer informatie over de receptenbundel vind je hier.

Startgids pagina 32
Kipshoarma

Startgids pagina 33
Spaghetti

Startgids pagina 36
Zuurkoolschotel

Startgids pagina 37
Nasi

Startgids pagina 42
Cake

Startgids pagina 43
Kokoschocolaatjes

%

Al meer dan 175.000 anderen gingen jou voor en kochten de Koolhydraken Startgids. Van onze klanten is 99.8 % blij met het boekje. Mocht jij het toch niks vinden?
Je kan altijd binnen 14 dagen retourneren.

5

Er is ook een 2e Koolhydrakenboekje, namelijk de receptenbundel. In de startgids vind je onze favoriete recepten, maar we hadden er meer. Deze zijn net zo makkelijk, lekker en met normale ingrediënten. Je hebt dit boekje niet nodig om te starten, maar mocht je direct meer inspiratie voor recepten willen dan kan je dit boekje kopen met korting in een voordeelpakket

5

Koolhydraatarm eten wordt steeds populairder, het wordt door artsen ook aangeraden bij andere medische klachten dan bv. diabetes type 2

5

Niet alleen bij AH & Jumbo, maar ook bij bijvoorbeeld Aldi, Lidl en Action zijn heerlijke kha vervangers voor rijst & pasta te koop

5

Frikandellen zijn ook koolhydraatarm (ja, echt!)

5

Als je kha eet ga je vet verbranden ipv suiker en dat zorgt ervoor dat je na ongeveer 3 dagen geen last meer hebt van hongergevoel

5

De reden hier boven is ook de reden dat dit als zo makkelijk en goed vol te houden wordt ervaren

5

Koolhydraatarm eten geeft snel resultaat, wat extra motiveert om het vol te houden

Bonus: Besloten Facebookgroep

Als gratis extraatje voor iedereen die het boekje heeft gekocht word je, als je dit wilt, toegelaten tot de besloten Facebookgroep. Hier vind je ruim 60.000 andere Koolhydraakjes, die met hetzelfde bezig zijn. Je kan er antwoord op vragen vinden, je vindt er leuke receptjes en successen/baalmomentjes van anderen. Iedereen in de groep is erg lief en behulpzaam naar elkaar toe en daar zijn wij heel erg trots en zuinig op! Direct na bestelling ontvang je hier een mailtje over en we laten 2 keer per werkdag nieuwe leden toe!

PostNL verstuurt iedere werkdag onze bestellingen, tot 17.00 uur. Je ontvangt een mailtje met een Track&Trace code zodra jouw bestelling onderweg is.

Heb jij op een werkdag voor 17.00 uur besteld? Dan wordt jouw bestelling dus dezelfde dag verzonden. Bestel je na 17.00 uur of in het weekend? Dan verzenden we jouw bestelling direct de volgende werkdag!

Heb ik mijn boekje morgen binnen?

Bijna altijd, we leggen het graag even uit.

Als je op maandag t/m vrijdag voor 17.00 uur bestelt wordt het dezelfde dag verzonden en de volgende dag bezorgd.*

De briefpost wordt op dinsdag t/m zaterdag bezorgd door PostNL. Je ontvangt altijd een mailtje met een track & trace code van het pakket als we jouw bestelling verstuurd hebben.

*We versturen alles met brievenbuspost, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Uiteraard zijn wij afhankelijk van PostNL, tijdens drukke periodes kan er soms een dagje vertraging ontstaan.

Is dit te combineren met een gezin?

Absoluut! Het is een misvatting dat kinderen koolhydraten bij het diner nodig hebben, overdag krijgen ze al meer dan genoeg koolhydraten binnen.

Ontbijt, lunch & tussendoortjes zijn meestal niet de uitdaging. Bij het avondeten kan je eventueel wat aardappelen/rijst/pasta toevoegen voor je gezin. Het is niet nodig apart te koken. Als je bijvoorbeeld een pasta maakt, kan je voor je kind(eren)/partner “normale” pasta koken en wel dezelfde saus eten. In het boekje staat o.a. een aardappelanders en een zuurkoolschotel die bij kinderen en partners erg populair is.

Heel grappig, want vaak hebben ze niet eens door dat je iets hebt gemaakt dat koolhydraatarm is. Of je maakt shoarma, maar dan voor je gezin met een broodje. In de Facebookgroep vind je veel tips van andere ouders!

P.s. als je je kids (of man/vrouw/opa/oma/vage kennis) mee laat eten krijgen ze vaak stiekem ongemerkt wat extra groente binnen. Heel vaak zonder te mopperen zelfs!

Voor hoeveel personen zijn de recepten in de Koolhydrakenboekjes?

Dat verschilt! Een deel van de recepten is te maken voor 1 persoon, maar bijvoorbeeld ovenschotels zijn vaak voor meer porties/personen. We gaan bij de recepten altijd uit van de ingrediënten die we gebruiken en de porties daarvan.

Als je een recept alsnog voor 1 portie maakt kan het dan zijn dat je van een ingrediënt een deel overhoudt, maar doordat we alleen “normale” ingrediënten gebruiken kan je dit makkelijk ergens anders voor gebruiken. Wij vinden het zelf altijd fijn extra te maken, om zo later de week een keer niet te hoeven koken of om vast wat in te vriezen voor een andere keer.
(Niet dat het de vriezer vaak haalt, want wij houden van koude left-overs bij de lunch….)

Overigens hoef je voor gezinsleden niet apart te koken als jij koolhydraatarm gaat eten. Zie hiervoor ook de vraag “is dit te combineren met een gezin”.

Tip voor als je alleen eet: als je courgette-spaghetti gaat maken koop dan een losse courgette ipv een bakje van 400 gram. Met een spirelli maak je makkelijk zelf spaghetti, goedkoper & lekker vers!

Wat is het verschil tussen de startgids en receptenbundel?

In de Startgids vind je alles wat je moet weten om te beginnen met Koolhydraatarm of Koolhydraatbeperkt eten. De theorie wordt uitgelegd en per eetmoment wordt aangegeven wat je kan eten en drinken. Daarnaast vind je ongeveer 20 recepten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Na de uitleg en recepten vind je nog een stukje over de juiste mindset, wist-je-datjes met extra tips en handige productlijsten.

In de receptenbundel staan uitsluitend recepten. Je vindt hier totaal 30 extra recepten, nog steeds makkelijk te maken en met opnieuw alleen maar ingrediënten uit de supermarkt. De receptenbundel is het 2e Koolhydrakenboekje.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij verzenden alle bestellingen met PostNL als brievenbuspakket en vragen hiervoor een bijdrage van 2,95. Vanaf 3 boekjes/producten verzenden we gratis.

We versturen alle bestellingen als een PostNL brievenbuspakket, je ontvangt de T&T per mail en je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Wil je meerdere boekjes bestellen en ben je benieuwd wat de andere opties zijn? Check dan eens de voordeelbundels via deze pagina.

Staan er weekmenu's in de startgids?

Nee, die staan er heel bewust niet in. Koolhydraatarm eten kan heel makkelijk zijn, maar als je dit als een dieet ziet wat je een paar weken doet en dan niet meer heeft het weinig zin. Door lijstjes te maken per eetmoment kan je zelf je eten kiezen. Hierdoor is het beter vol te houden en voelt het niet als een dieet. Ik geloof er niet in dat als een ander bepaalt wat ik moet eten, dat ik dat dan kan volhouden. Natuurlijk is een voorbeeld altijd handig, deze staat er in.

Ik heb een lactose-, gluten,- of notenallergie en/of eet geen kaas/ei/vlees/vis. Heb ik dan iets aan het Koolhydraken-boekje?

De uitleg over hoe wij koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt is eenvoudig en houdt daarom geen rekening met bepaalde dieetwensen en/of allergieën.. Wij gebruiken in de recepten wel noten, kaas, eieren, vlees, vis & zuivel, maar zeker niet alleen maar. In de eetlijstjes, productlijsten en recepten zullen producten staan die je wel mag of je kan een ingrediënt weglaten of vervangen. De een zal daarmee genoeg keuze hebben, de ander vindt het zelf moeilijker het onderscheid te maken en zal vinden dat er te weinig overblijft. Wij vinden het daarom lastig volmondig “ja” of “nee” te beantwoorden op deze vraag, want we krijgen hier ook echt verschillende reacties op. De een is verrast door hoe makkelijk het aan te passen is naar een bepaalde dieetwens zoals bijvoorbeeld vega, de ander vindt het “niet van deze tijd” dat we in vrijwel alle diner-recepten vlees gebruiken.

Het is heel erg goed mogelijk glutenvrij & koolhydraatarm te eten! In de groep zijn een aantal leden die dit ook doen. Als je glutenvrij eet dan eet je al veel minder koolhydraten dan “normaal”. Wij gebruiken ik de startgids en receptenbundel wel een aantal producten die gluten bevatten, maar niet veel. Je zult dit dus zelf moeten aanpassen, als je twijfelt kan je altijd (na bestelling) de Facebookgroep checken. 

Ook zuivel weglaten is prima te doen bij koolhydraatarm omdat er veel plantaardige varianten zijn die weinig koolhydraten bevatten. In de Facebookgroep vind je hier ook meer informatie over. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail direct na bestelling. 

Als je weinig groente kan verdragen is het lastiger koolhydraatarm te eten omdat we minder fruit eten i.v.m. de fruitsuikers. Hoewel we zeker niet alleen maar op een stukje sla knabbelen de hele dag verstoppen we stiekem wel veel groente in de gerechten om hier je vitamines uit te halen. Heel vaak horen we dat bijvoorbeeld kinderen of partners niet eens doorhebben dat je koolhydraatarm eet, maar als je echt helemaal geen groente lust zouden wij geen koolhydraatarm aanraden.

Wij hebben de Koolhydraken Startgids & Receptenbundel heel algemeen en toegankelijk gehouden en niet specifiek aangepast op een bepaalde voedselvoorkeur of allergie. Wij denken dat er genoeg keuze is, niet alleen rekening houdend met allergieën maar ook met voorkeuren qua smaak. Om die reden hebben wij het breed gehouden.
Mocht je dit lastig vinden, dan kan je altijd in de besloten groep checken wat een goede vervanger voor een bepaald product is. Wij zijn niet medisch geschoold en kunnen daarom inhoudelijk niet adviseren, mocht je twijfelen overleg dan altijd met een arts.

#eindespreekbeurt 

Is Koolhydraken ook geschikt bij diabetes?

Ja!

Dat zou ons korte antwoord zijn, maar wij zijn niet medisch opgeleid en kunnen jou daarom niet over jouw specifieke situatie adviseren. Wel weten we dat steeds vaker bij diabetici wordt geadviseerd om koolhydraatarm of -beperkt te eten. 

Bij diabetes Type 2, of ter voorkoming hiervan, kan het beperken van de koolhydraatinname heel snel een positief effect hebben. We lezen vaak berichtjes van mensen waarbij de waardes goed zijn, of er bijvoorbeeld minder medicatie gebruikt wordt. Toch willen we nogmaal benadrukken dat iedere situatie anders is, als jij last hebt van diabetes of andere medische klachten raden we altijd aan even te overleggen met jouw (huis)arts of diabetesverpleegkundige.

Mag je nooit meer taart, chips, koekjes of friet eten? Of kom ik dan direct weer aan?

Jawel hoor, je kan zeker nog koolhydraken eten! Het gaat, zoals bijna altijd, om de balans. Niemand eet zijn/haar hele leven nooit meer taart, snoep of pasta. Of koekjes. Of friet.
We raden aan in het begin even geen toegevoegde suikers te nemen, omdat je dan het snelst van het “hongergevoel” af bent en het daarmee het makkelijkst is. Als jij je pastaatje of frietjes echt niet kan missen, kies dan voor koolhydraatbeperkt. Ook dit staat uitgelegd in het boekje.

Welk boekje heb ik nodig om te starten?

In de startgids staat alles uitgelegd wat je moet weten om te starten met koolhydraatarm eten en ook recepten. Als je start met koolhydraatarm eten zouden wij daarom de startgids aanraden.

Het receptenboekje bevat alleen (extra) recepten. Uiteraard op de Koolhydraken manier, dus lekker & makkelijk te maken met alleen ingrediënten uit de supermarkt. Je kunt de Startgids en de receptenbundel samen in één pakketje kopen. Het startpakket A (startgids + receptenboek) vind je hier.

Waarom verkopen jullie geen abonnementen?

Wij verkopen alleen losse boekjes. We houden er zelf niet van om ergens aan vast te zitten, dus we gaan ook geen abonnementen ontwikkelen in de toekomst.
Wil je toch structureel steun? Je zou dan de online cursus kunnen overwegen. Ook dit is geen abonnement, maar je kan dan wel voor een aantal maanden support krijgen. Klik hier voor informatie over de cursus.

In de startgids staan ook recepten, toch?!

Absoluut! In de startgids staan ook recepten, een aantal voorbeelden staan hier boven genoemd. In het receptenboek vind je extra recepten. Je kan beide boekjes voordelig in 1 keer bestellen, de voordeelpakketten vind je hier en de losse boekjes vind je hier.

Kan je gewoon boodschappen doen bij AH, Jumbo, Lidl, Plus, Coöp, Dirk of vergelijkbaar?

Jaaaaa! Koolhydraatarm wordt heel vaak onnodig ingewikkeld gemaakt, maar dat is echt helemaal niet nodig. Koolhydraatarm (of -beperkt) eten is heel populair en daardoor spelen supermarkten daar op in en komen er steeds meer producten die heel geschikt zijn. Maar ook zonder die verandering was het al heel goed mogelijk zonder dure (online) boodschappen gewoon koolhydraatarm te eten. Fijn, want zo heb je niet je hele kast vol staan met ingrediënten waarvan je niet alleen de naam niet kan uitspreken, maar die je waarschijnlijk ook nooit weer gebruikt 😉