Ervaren Koolhydraak: Kayleigh

Hi Allemaal,

Mijn naam is Kayleigh, 31 jaar en woonachtig in het mooie Stede broec, samen met mijn vriend Florian waar ik sinds januari 2014 samen mee ben.
Ondertussen zijn we trotse ouders geworden van onze 2 zoons: Riff (2019) en Kite (2021). Ik vind het heerlijk om samen met mijn gezin leuke dingen te doen, maar uiteraard ook wat met mijn vriendinnen zelf te doen. Voor de rest qua hobby’s vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn en daarnaast is koken & bakken zeker 1 van mijn hobby’s. Ik vind het ook super leuk om nieuwe recepten uit te proberen. En onze liefde voor de verschillende watersports zijn er ook nog steeds: wakeboarden & kitesurfen.

Onze zoon Kite is in september 2021 geboren en heb ik eerst een borstvoedingsperiode gehad van 5 maanden. Tijdens de borstvoedingsperiode kon ik namelijk letterlijk alles eten wat ik wilde en kwam ik niks aan. Mijn zwangerschapskilo’s waren er door de borstvoeding ook eigenlijk zo vanaf dus dat was niet het probleem.

Ik merkte aan mijzelf dat ik toch minder graag op de foto ging en als ik dan wel op de foto ging dat die eigenlijk nooit goed was. Ik voelde mij altijd te dik, lelijk of weer is die onderkin. Toen ik de foto’s terug zag van de bruiloft van mijn zus, kon ik ook wel janken. Tuurlijk het waren prachtige foto’s maar sinds dat moment had ik wel zoiets er moet iets veranderen en vooral voor mij zelf.

Mijn moeder introduceerde toen Koolhydraken, die was zelf in september gestart en was razend enthousiast. Ik heb toen besloten vanaf eind januari 2022 te gaan starten, ik woog toen 83kg.
In het begin dacht ik is dit wel iets voor mij. Omdat je natuurlijk best wel even erin moet komen en moet nadenken wat mag ik allemaal eten.
Ik vond in het begin dat ik ook erg bezig was met het eten. Wat ga ik eten, wanneer ga ik eten en alles draaide om het eten. Maar als het eenmaal in je systeem zit, valt het reuze mee! Ik had mijn doel op 65kg gezet en heb mijzelf 1 jaar de tijd gegeven.

In het begin heb ik het allemaal simpel gehouden. Brood, aardappels, pasta en rijst weg laten. Ontbijt standaard: griekse yoghurt 10% vet en kha granola. ‘S middags met de lunch vaak een salade die ik dan maakte. En uiteindelijk ben ik ook recepten gaan opzoeken uit de Koolhydraken-gidsen (curry is hier favoriet in huis), via internet en de verschillende socialmedia pagina’s. Daarnaast maak ik vaak wat lekkers wat ik dan mag snacken zonder dat ik mij schuldig hoef te voelen: denk aan de kha bounties, choco truffels, maar ook verschillende kha taarten/cakes die ik via internet heb opgezocht. Ik maak het dan vaak in porties en vries het ook in, zodat ik altijd iets lekkers in huis heb.
Ik drink over het algemeen eigenlijk altijd: zwarte koffie, rooibosthee en spa rood en soms een cola zero.

Ik vind de kha leef/eetstijl echt geen straf en het heeft nooit als een ‘dieët’ aangevoeld. Ik had hiervoor als ik op dieët was eigenlijk altijd honger en trek en kreeg dan vreetbuien waar in ik dan alles ging eten wat los en vast zat. Sinds ik koolhydraatarm/beperkt ben gaan eten heb ik dit geen één keer gehad!

In het begin kon ik vaak de weegschaal niet geloven, het ging super snel en opgegeven moment ging het wat rustiger aan, maar dat vond ik ook prima. Ik stelde mijzelf steeds kleine doelen. Bijvoorbeeld in het begin woog ik 83 kg, mijn eerste doel was weer onder de 80kg te komen.
Toen ik dat had bereikt stelde ik mij doel bij. En zo zetten ik steeds de kleine stapjes naar beneden. Ik weet nog mijn mijlpaal van 72kg, het was lang geleden dat ik dat had gewogen namelijk! En toen ik ook de foto’s naast elkaar zetten van begin en 72kg zag ik al een mega verschil. Mijn kleding begon wijder te zitten, ik paste weer kleding wat ik heel lang niet aan had gekund en mensen om mij heen begonnen het ook te zien.
En zeg nou zelf, tuurlijk doe je het voor jezelf maar hoe leuk is het te horen? 😉

Mijn tip is dan ook voor iedereen, maak kleine doelen, en wees niet te streng voor jezelf!
Af en toe een cheatday is ook echt wel oké namelijk! Die heb ik voor mijzelf ook ingesteld, zodat ik niet ga verlangen naar iets omdat ik het ‘niet’ meer mag eten. Dus zo af en toe een keer een patatje of de kapsalon laat ik mij echt niet ontnemen en daarna pik ik de draad gewoon weer op.

Daarnaast een tip maak foto’s van jezelf voor je begint en doe na elke zoveel kilo nieuwe foto’s maken, zodat je deze ook naast elkaar kan zetten. Als je dan is een rotdag heb kan je die foto’s bekijken en zien wat je al bereikt heb!

Ik heb nu meerdere mijlpalen mogen behalen. Veel te grote kleding kunnen verkopen en ben ik ondertussen van maat L/XL (42/44) naar maatje S/M (36/38) kunnen krimpen. Ik heb de -20kg aan kunnen tikken op de weegschaal! Mijn doel heb ik al behaald en weeg ik nu 63kg.
Ik zal altijd over het algemeen koolhydraatarm blijven eten, maar zal wel minder streng zijn.

In mijn omgeving super veel lieve complimenten mogen ontvangen en ik kan ook zelf zeggen hoe trots ik op mijzelf ben hoe ik er nu uit zie. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en voel mij beter dan ooit!

🙌 Ik ben dan ook mega dankbaar voor de hulp van mijn moeder, die mij in het begin heeft geholpen en daarnaast een mega support is geweest en de support van alle lieve mensen om mij heen maar in het bijzonder mijn vriend Florian, die ook alle recepten heeft mee gegeten ‘s avonds en ook alles heeft uitgeprobeerd met mij.

Benieuwd naar de Koolhydraken-Startgids of de receptenbundel? Klik hier!

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer
Kortingscode

Kortingscode

Sorry; kort antwoord op deze vraag. Bij Koolhydraken werken we niet met kortingscodes. In deze blog vertel ik je graag waarom we geen gebruik maken van de zo vaak gezochte kortingscodes.Per maand wordt er een paar honderd keer gezocht naar een Koolhydraken...

Lees meer