Ervaren Koolhydraak: Kim

Hoi mede koolhydraken, mijn naam is Kimberly
Ik ben 26 jaar oud en woon in Zwaag. Inmiddels zijn mijn vriend en ik alweer bijna 10 jaar samen (reden voor een feestje toch) en zijn we nu sinds een paar weken op huizenjacht voor ons eerste koophuis samen (leuke tijd hé? Haha). In het dagelijks leven werk ik als pedagogisch medewerker 4 dagen op een peutergroep, echt het leukste werk heb ik! Ik geniet oprecht van de kinderen. Mijn droom is natuurlijk om ook zelf moeder te worden, dus wie weet lees je straks wel een keer dat wij een mini Koolhydraakje verwachten haha. Verder houd ik van het lezen van een boek (me-time), wandelen, fietsen, skeeleren en oh wat mis ik de handbalwedstrijden op dit moment, ik zou zo graag weer een keertje spelen. Wie weet mogen we eind augustus begin september weer een seizoen starten. Heel sportief allemaal, maar ik hou ook echt wel van een wijntje drinken met vriendinnen en de gezelligheid natuurlijk ( niet alleen de wijn).


Dit ben ik voordat ik ben begonnen, tijdens een vakantie in Turkije!

En dit ben ik ook, tijdens een fotoshoot het jaar voor ik ben begonnen met kha eten.

Wanneer en waarom ben jij begonnen met Koolhydraatarm eten?
Uhmm even denken hoor, het is alweer een poosje geleden. Ik denk dat ik begin vorig jaar bij iemand anders Koolhydraken voorbij zag komen en dat wekte mijn interesse. Pas in juni vorig jaar kon ik bij mij de knop omzetten om te gaan afvallen. Ik had eindelijk de baan gevonden, waar ik al lange tijd naar op zoek was, hierdoor zat ik lekker in mijn vel. Dit helpt natuurlijk heel erg mee als je wilt afvallen. Ik schafte het Koolhydrakenboekje aan en ik vond het zo’n fijne manier van schrijven en het was zo duidelijk, dat ik dacht dit kan ik wel. Mijn voornamelijke doel was (wacht ik pak het invulboekje er eventjes bij) 68 kg wegen, ik lustte heel weinig en dus wilde ik meer dingen proberen, conditie verbeteren, lekkerder in mijn vel zitten, maar vooral gelukkig zijn (heel belangrijk)…Dit doel kwam pas veel later, maar ik zou heel graag mama willen worden, dat wil ik dan natuurlijk met een gezond lichaam. Waarom dan Koolhydraken? Omdat toen ik het boekje las en zo duidelijk en simpel geschreven stond en de echte waarheid moest ik het gewoon proberen. Ik had namelijk al heel veel geprobeerd wat dan weer niet lukte of ik kwam weer aan…..

Kan je een voorbeeld geven van hoe voor jou een dag er uit ziet? Qua eten/drinken dan? 😉

  • Ontbijt: vaak met griekse yoghurt met wat fruit (aardbeien/frambozen), chiazaad, lijnzaad etc…. echt grappig eigenlijk, want dit at ik nooit en hield ik niet van.
  • Snack: Wisselend, vaak stukjes komkommer
  • Lunch: Wisselend, Tasty basics cracker met avocado en een eitje (met een beetje mayo) of een salade
  • Snack: Lindahls, maakt niet uit welke smaak zijn allemaal erg lekker
  • Diner: Oehh moeilijk hoor, maar pompoenblokjes met een slavink of gewoon nasi van bloemkoolrijst…. Heerlijk.
  • Snack: blokjes kaas of natuurlijk de zelfgemaakte bounty.

Sinds ik koolhydraat arm eet, drink ik eigenlijk alleen maar water, thee en een enkele keer een frisdrank. In dit geval is dat een cola zero of een fanta lemon en natuurlijk zo nu en dan een wijntje.

En, en en? Hoe ging het? Wat is voor jou het meest lastige?

Ik vond het echt top, het heeft me enorm op weg geholpen. Vooral heel veel dingen leren eten ook (Echt heel fijn). Ik heb ook echt wel lastige momenten gehad, maar ik heb het mezelf niet heel moeilijk gemaakt. Ik at af en toe patatje of pizza of chips etc. Dit vond ik voor mezelf heel belangrijk.. Wel ben ik sinds een poosje ook gewoon weer normaal gaan eten zeg maar en nu combineer ik het met wat koolhydraat arme producten en normale producten. Ik merk dat dit me heel erg goed helpt en hierdoor houd ik het allemaal goed vol. Nog steeds heb ik wel eens momenten dat ik gewoon niet weet wat ik moet eten, omdat het soms zo vaak hetzelfde is/was dat het nu me neus uitkomt. Door mijn drukke baan, neem ik ook niet altijd ruim de tijd om eten klaar te maken, hier probeer ik nog een weg te zoeken..


En hoe gaat het nu?

Het gaat nu heel goed. Een paar weken geleden tikte ik de -20KG aan, ik kan je vertellen: dat is zo’n trots gevoel. Natuurlijk ben ik nog steeds niet helemaal tevreden, maar dat zal ik ook niet worden als ik bijvoorbeeld nog 5KG zal afvallen. Mijn buik wordt van die 5KG ook niet echt platter. Dus wat betreft gewicht zit het nu wel goed. Wel wil ik nu echt het trainen gaan volhouden zodat ik ook op dit gewicht zal blijven.


Dit ben ik nu!

De tip van Kim voor haar mede-Koolhydraken:

Probeer heel veel dingen uit en lees heel veel etiketten, dan zul je zien dat koolhydraat arm eten helemaal niet  ingewikkeld hoef te zijn. Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk om genoeg te drinken, tegenwoordig heb ik een flesje bij me voor op het werk, maar als ik thuis ben staat er een kan water op tafel.

Leg voor je zelf de lat niet te hoog, ik was heel erg streng voor mezelf en kwam niet altijd uit met de koolhydraten, maar een koolhydraat meer of minder is echt niet erg als je andere dagen wat minder koolhydraten eet.

Maak voor jezelf een lijstje met wat je die week wilt eten, werkte voor mij perfect en kwam ik ook niet in de verleiding om nog meerdere momenten naar de winkel te gaan.

Klik hier om jouw Koolhydraken en/of Invulboekje te bestellen

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer