Frikandel for president

Frikandel? Bij een Koolhydraatarme levensstijk? Ja! Zeker! Minstens 2 per week…. 😉

Ovenfrikandellen
Hier begint het grote misverstand. Mora heeft een frikandel die speciaal voor Oven & Airfryer gemaakt is. Omdat Mora de oude verpakkingen eerst ging opmaken (Ja, echt, ik heb gemaild met Mora) heeft er nog een hele tijd verkeerde informatie op die verpakking gestaan. De ovenfrikandel van Mora bevat 4.4 gram kh per frikandel van 70 gram. Dus deze vergeten we.

Mora Classic
Wat blijkt, de “normale” Mora frikandel kan ook prima in de oven of airfryer! En is lager in koolhydraten. Voortaan eet ik dus deze. Er zijn verschillende groottes, maar de Classic Frikandel van 70 gram bevat 3.3 gram koolhydraten per frikandel. En is ook nog eens een stuk goedkoper dan de ovenfrikandel.
Ik doe de Classic Frikandel 8 minuten in de airfryer op de hoogste stand. In de oven zal dit op 220 graden ongeveer 12-15 minuten zijn. Je ziet vanzelf wanneer je hem bruin genoeg vindt. Soms knapt de frikandel open, handig voor de mayo.

Vegetarisch
Mora heeft ook nog een vegetarische frikandel, deze is nÃēg lager in koolhydraten maar vind ik niet lekker. Misschien jij wel? De vegetarische frikandel bevat 1.6 gram koolhydraten per frikandel van 60 gram.

Eet smakelijk!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer