Koolhydraatarm op vakantie

Naast eten heb ik nog een grote hobby, namelijk op vakantie gaan. Door de Corona kon het een tijdje niet, maar onze vakantie begin juli naar Zakynthos ging door. Heerlijk! Sinds maart heb ik koolhydraatarm gegeten, op vakantie besloot ik dat ietsje losser te laten. Hoe dat ging vertel ik je graag in deze blog.

Zakynthos
Om met het belangrijkste te beginnen, we gingen naar Zakynthos (Griekenland). Wat een prachtig eiland is dat! Op de foto onderaan de pagina is geen filter gebruikt, maar kijk hoe mooi helder dat water is! Mocht je er heen gaan, huur dan zeker een bootje en ga lekker het water op. We zagen schilpadden, prachtige grotten en hebben gezwommen bij de allermooiste verlaten strandjes. Echt heel gaaf!

Grieks eten
Is natuurlijk top. De grieken eten veel vlees en groente. Ik ben dol op Feta en heb dus een aantal keer een griekse salade besteld. Dit is een salade van tomaten, paprika, komkommer, olijven, uien en feta. Je kan er olie overheen doen, maar het wordt zonder dressing geserveerd. Heerlijk!
Daarnaast heb ik mij vol gegeten met o.a. souvlaki’s, heerlijk met Tzatziki. Dit sausje bestaat voornamelijk uit griekse yoghurt en kan dus perfect binnen het koolhydraatarm eten. So far so good. Ik had prima de hele week koolhydraatarm kunnen eten daar.

Let it gooooo
Toch heb ik mij ook lekker laten gaan. Ik bestelde bij het eten een wijntje of een cocktail. Die laatste is dan een minder handige keuze want in een Mojito gaat best wat suiker. Daarnaast heb ik wat ijsjes gegeten, een gyros gegeten met (suuuuper lekker vers) pita brood, natuurlijk moussaka en op het strand wat chips. Allemaal niet koolhydraatarm, maar het was vakantie. Ik wil niet zo’n tuthola worden die altijd sla bestelt, met de dressing apart zodat ik dat er af kan laten. Ik heb dus heel bewust gekozen om deels koolhydraatbeperkt te eten en ook lekker te cheaten. Het leven moet een beetje leuk blijven!

Een weekje cheaten
Wat is dat nu op een heel jaar. Ik vond het heerlijk! Wel merkte ik snel dat ik een weer wat onrustige buik kreeg en een opgeblazen gevoel. Oops, die suiker doet dus wel echt iets. Na een vlucht heb ik ook altijd even een rommelende buik, maar dat was nu nog wel wat heftiger. Geen drama, want ik had dat wel verwacht en kon mij gelukkig drukker maken om de zonnebrand dan om mijn buik. Waar ik wel op heb gelet is om veel water te blijven drinken. Zelfs naast de cocktail stond steeds een flesje en ook als we op pad gingen nam ik water mee.

En toen.. de weegschaal
De eerste dag na de vakantie was ik nog een watje en ging ik er niet op. Vanmorgen wel, ik ben 1.3 kg zwaarder dan voor de vakantie. Oopsie! Toch weet ik ook dat dit voornamelijk vocht is en dat dit er zo weer af zal zijn. Op de lange termijn hou ik het op deze manier prima vol. Af en toe de teugels even laten vieren en daarna de balans weer vinden. Dat zal mijn hele leven wel zo blijven.

Nu weer KHA
Voor mijn vakantie had ik alvast koolhydraatarm brood gekocht en ingevroren, griekse (ofcourse) yoghurt in de koelkast gezet en diepvriesfruit gehaad. Na de vakantie ben ik direct weer begonnen en dat ging top! De eerste dag wel mega hoofdpijn, want toch opnieuw afkicken, maar nu voel ik mij weer fijn. Ik merk wel dat ik het nu ietsje lastiger vind, ik heb nog wel een beetje zin in chocola. Dat was de vorige keren na cheaten overigens ook en dat is met een paar dagen ook weer verdwenen.

Kortom; helemaal tevreden en nu weer door!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer