Koolhydraken kaartje van mentor

De Koolhydraken-Corona kaartjes worden veel door scholen besteld. Vorige week werd dit artikel hierover geplaatst, ZO leuk!

Artikel van: Tis Hier Geen Hotel.nl, geschreven door Saskia Smith op 19 februari 2021:

Veel pubers missen school en veel docenten missen op hun beurt hun leerlingen. Elkaar achter een scherm zien is het toch niet helemaal. De dochter van Saskia kreeg daarom een hartverwarmende kaart van haar mentor.

Dit schooljaar was voor mijn dochter best lastig. Niet zozeer omdat ze een nieuwe mbo-opleiding begon, ze had er juist veel zin in en kwam op een leuke opleiding terecht, maar dat er eigenlijk maar heel weinig school is. Hoewel ze gelukkig wel live lessen heeft gehad, speelde het schooljaar zich voornamelijk thuis af. Aan haar bureau, achter haar laptop. Ze miste de leerlingen, de reuring die een school met zich meebrengt, nieuwe mensen ontmoeten, het sociale leven.

Haar mentor weet dat. Zoals ze dat ook weet van de twintig andere leerlingen in haar mentorklas. Daarom stuurde ze vandaag iedereen in haar klas een kaart. Om ze een fijne voorjaarsvakantie te wensen, die begint in dit deel van Nederland vandaag, maar vooral om ze een hart onder de riem te steken. Mijn dochter was er blij mee, mij ontroerde het vooral.

Hartverwarmend

In deze hele crisis roep ik, en met mij veel anderen, hoe belangrijk het is dat de scholen opengaan, dat pubers elkaar weer kunnen zien, dat ze hun sociale leven weer kunnen oppakken. Ik doe dat omdat ik thuis zie hoe belangrijk school voor hen is. Mijn dochter is niet bij uitstek een groot fan van het concept school, maar meerdere malen verzuchtte ze in deze corona-crisis dat ze eigenlijk wel heel graag naar school wil.

Nu, met de kaart van haar mentor in mijn handen, realiseer ik me meer dan ooit dat dat twee kanten opgaat. School mist mijn puber ook. Haar mentor had liever ook elke dag haar klas live willen zien. Zoals denk ik de meeste mentoren en docenten hun leerlingen willen zien. Een vriendin die les geeft op een middelbare school zegt dat ze zich ernstig zorgen maakt om haar leerlingen. Leerlingen die ze steeds stiller ziet worden als ze met haar klas zoomt. Die steeds minder gemotiveerd zijn. Die ze al lang niet meer de lesstof probeert bij te brengen, maar hun mentale gezondheid zo goed en zo kwaad als dat gaat op peil te houden.

School mist leerlingen ook

Als ik bij andere puberouders om me heen informeer, krijg ik eveneens hartverwarmende verhalen te horen. Van docenten die live, maar op afstand, langskomen om te kijken of alles goed gaat. Van docenten die min of meer 24/7 bereikbaar zijn voor hun leerlingen. Van docenten die toetsen extra laten herkansen zodat uiteindelijk iedereen in de klas een voldoende haalt. Van docenten die elke dag even apart met hun leerlingen bellen zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. Van docenten die apart de lesstof nog een keer uitleggen als dat nodig is. Ik word er stil van. Wat een geluk hebben onze pubers met deze docenten. En wat mooi om te weten dat niet alleen pubers school missen, maar pubers ook net zo gemist worden door school.

Het hele artikel vind je hier: https://www.tishiergeenhotel.nl/pubers-school-mentor-kaart/?fbclid=IwAR1ZcbguFWmrvKC0XxXMFqvHOiFhVIFMzMfm3xPj2J1pu8to4MUbH-IgGm0

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer