Niet snel weer aankomen na kha

Nie

Hoera! De eerste 5 kilo is er makkelijk vanaf gegaan. Daarna gaat het ietsje langzamer, maar dat is ook prima. Tenslotte wil ik zelf niet te ingewikkeld doen. Wat ik af en toe wel eens lastig vind, is het commentaar van mensen op het eten van minder koolhydraten. “Allemaal leuk hoor, maar je komt zo weer aan als je stopt”. Als iemand dat voor zichzelf als reden gebruikt om lekker veel koolhydraten te eten is dat prima, maar ik vind het onzin.

Vooropgesteld, het slank blijven is natuurlijk het lastigst
Tijdens het afvallen ben je (meestal) gemotiveerd en zie je resultaat, krijg je misschien een complimentje. Als je je streefgewicht hebt bereikt is het verleidelijk om weer wat meer te gaan eten. En nog iets meer. En nog iets meer. Als je dan niet de balans kan vinden, kom je inderdaad weer aan. Niet alleen als je teveel koolhydraten eet, maar na ieder dieet zal dit zo zijn. Slank worden vind ik heel knap, slank blijven nog knapper!

Ik voel mij echt heel goed en energiek
Voor ik beter op de koolhydraten ging letten was ik denk ik suikerverslaafd. Ik had tegen de lunch echt “honger”. Na het werk ging ik in de koelkast kijken of er wat lekkers was en als ik te lang niks had gegeten had ik echt behoefte aan iets met suiker. Nu ik beter op de koolhydraten let heb ik nauwelijks meer een honger gevoel. Ik voel mij fitter, vind het makkelijker ongezond eten niet te nemen en heb geen after-lunch-dip meer. Alleen al om deze reden wil ik op de suiker & koolhydraten blijven letten.

Tip 1; balans
Het gaat om het vinden van de balans. Je kan als je je streefgewicht hebt bereikt weer wat koolhydraten gaan toevoegen. Maar als je weer hetzelfde gaat eten en bewegen als toen je nog wat voller was, zul je ook het lichaam terugkrijgen dat je toen had. Eet bijvoorbeeld 1 of 2 maaltijden geen koolhydraten en let er op dat je niet teveel suiker binnenkrijgt. Je kan best een dag wat soepeler voor jezelf zijn, maar doordeweeks kan je dan wellicht weer opletten.

Tip 2; niet afzien, maar kiezen
Als jij het als een dieet blijft zien, dan blijft het afzien. Als jij kiest in plaats van dat je moet afzien, wordt het een stuk makkelijker. Dus je neemt niet nog een reep chocola omdat dat niet mag, maar je kiest er voor om slank te blijven.

Tip 3; bedenk je wat je echt wilt
Wil je het nu toch eten? Of wil je slank blijven? Bedenk je hoe je je voelde toen je zwaarder was. Waarschijnlijk voel je je iets zelfverzekerder als je lekker in je vel zit en je bent energieker. Hou dat in gedachten!

Tip 4; cheat niet de hele dag of het hele weekend
Het gaat er dus niet om dat je niks mag, maar het is goed om te kiezen. Om de balans te houden, kan je op een verjaardag bijvoorbeeld kiezen voor een taartje, of een toetje na het eten. Het hoeft niet per se allebei. Zo kan je alles blijven eten, maar niet alles in een dag proppen. Zo maak je het jezelf onnodig moeilijk!

Tip 5: verbied jezelf niks
Je hoeft echt niet je hele leven nooit meer een taartje of frietje te eten. Dat slaat nergens op, wees niet te streng voor jezelf. Als je hier wel een keer voor kiest, geniet je er waarschijnlijk nog meer van!Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer
Kortingscode

Kortingscode

Sorry; kort antwoord op deze vraag. Bij Koolhydraken werken we niet met kortingscodes. In deze blog vertel ik je graag waarom we geen gebruik maken van de zo vaak gezochte kortingscodes.Per maand wordt er een paar honderd keer gezocht naar een Koolhydraken...

Lees meer