Hoe lekker, als lunch of bij je diner. Een salade met lauwwarme biefstukpuntjes. Het klinkt ook altijd zo chique. Ik dacht, hupsakee je gooit wat bij elkaar en je hebt een salade. En dat is natuurlijk ook zo. Maarrrrr hier dan het echte recept!
Dit heb je nodig:
Biefstuk
Komkommer
Cherrytomaat
Sla
Azijn
Zoetstof (naar keuze)
Mayonaise
Sambal
Zoetzure komkommer
Dit maak je door komkommer met een kaasschaaf (pas op de vingers zou mijn vader zeggen) in linten te snijden. Hier doel je een deel azijn, een deel water en zoetstof naar keuze bij. Lekkerst om dit een nachtje te laten trekken.
Pittige mayo
Meng hiervoor mayonaise met 1/3 deel water. Dit klinkt altijd zo lekker culinair, maar ze bedoelen dus als je 30 gram mayo zou doen je 10 gram water toevoegt. Samen met sambal roer je dit tot de pittige mayo. Sambal is niet kha, maar je gebruikt maar weinig dus prima als smaakmaker.
Sesamkrokantjes
Oven voorverwarmen op 120 graden. Daarna 50 gram eiwit en 100 gram sesam met een snufje zout door elkaar roeren. Uitsmeren op een bakplaat met bakpapier en daarna ongeveer een uur laten drogen in de oven.
1 + 2 = 3
Daarna nog de biefstuk bakken zoals je hem lekker vindt. Beetje sla op het bord, alle losse onderdeeltjes er bij, een gezellig tomaatje er door en aan tafelll! Op de foto zit er nog wat kant en klare teriyaki saus overheen. Deze is koolhydraatarm te krijgen, maar nog niet in de winkel. De saus uit de winkel is ongeveer 15 gram kh per 100 gram.
Ik at hem zoals onderstaande foto, je kan er ook nog wat parmezaanse kaasvlokken overheen strooien als je dat lekker vindt.
Geniet er van!
Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!
Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...