Koolhydraatarme supermarkt update

Hoogste tijd voor weer een blog. Wij zijn bij Koolhydraken enorm fan van gewoon normale producten, die in jouw/mijn/onze supermarkt te koop zijn. Maar goed, dat is oud nieuws en daar kom je niet voor… We zetten graag 3 producten in de spotlight, omdat ze nieuw zijn of omdat er ontwikkelingen zijn… En allemaal niet gesponsord, maar gewoon omdat het fijn is dat steeds meer producenten letten op het aantal suikers en dus koolhydraten in voeding. Zo kwam er lekkere nieuwe pure-chocolade-mousse, Optimel met een nieuwe smaak in de schappen en er kwamen toastjes. Je vindt altijd een overzicht van nieuwe producten in de Koolhydraken-Cursus (module Extra Info) en veel komt ook in de gratis besloten Facebookgroep voorbij.


Leev-Crackers
Deze crackertjes zijn laag in koolhydraten en erg populair bij de Koolhydraken. De crackertjes uit dit groene pakje vullen goed en bevatten slechts 1 gram kh per cracker. Er is ook een rood (Bruschetta) en paars (Rozemarijn Zeezout) pakje. De Leev crackertjes waren wel eens bij Kruidvat verkrijgbaar, of Trekpleister en soms in supermarkten. Goed nieuws; want steeds meer Jumbo’s en AH’s verkopen ze nu ook standaard! Ik haal ze zelf nog steeds het liefst bij Xenos, want daar zijn ze het goedkoopst (2,29 per pakje), maar niet altijd op voorraad.


Lindahls Witte Chocola
Ken je de bakken van Lindahls nog niet? Check dan snel de site van bijvoorbeeld Jumbo of AH want deze Kvarg (ik spreek geen zweeds of iets dergelijks, zo noemt Lindahls hun lekkere substantie helemaal zelf) is echt fantastisch! Er zijn verschillende smaakjes, bijvoorbeeld: Vanille, Perzik-Passievrucht en Stracciatella. De nieuwe smaak, Witte Chocola, bevat 3.5 gram kh/100 gram. Ik heb hem natuurlijk geproefd en moet zeggen dat ik de witte chocola niet enorm overheersend vind maar juist subtiel. Wel erg lekker! Ik denk dat van Lindahls de Peer-Vanille nog steeds het aller-allerlekkerst vind.


Pompoen Lasagnebladen

Vorig jaar waren deze helaas best slecht verkrijgbaar en ook dit jaar zag ik het weer voorbij komen in de Koolhydraken Facebookgroep. Gelukkig hier een hoop tips over waar ze wel verkrijgbaar zijn en hoe je ze (heel) makkelijk zelf maakt. Toch is dat niet zo mijn ding en ik ben dan ook blij dat AH ze dit jaar weer in veel supermarkten heeft liggen. Niet iedere supermarkt natuurlijk, dus check even jouw eigen filliaal of bestel het online!


Tot zo ver de eerste supermarkt-update van 3 Koolhydraken-goedgekeurde producten ;). We gaan dit zeker vaker doen, want het is natuurlijk top dat het steeds makkelijker wordt kha te eten!

Heb jij nog geen Koolhydraken-boekje? Check dan nu de shop. Direct na bestelling ontvang je een linkje naar de besloten groep, waarin ook wekelijks goede tips van mede-Koolhydraken voorbij komen. Of check eens of de cursus iets voor je is.

🖤 Dank voor je tijd en tot snel!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer