Yeah, de eerste 5 kilo is er af

Vandaag is de eerste 5 kilo er vanaf! Fijn! In totaal wil ik 12 kilo afvallen en het daarna ook volhouden, dus ik heb nog even maar het begin is er.

Begonnen

Op maandag 16 maart, de eerste dag dat de restaurants dicht moesten ben ik begonnen met koolhydraatarm eten. Lastig, want de eerste dagen had ik echt heel veel zin in alles met suiker. Daarna kreeg ik enorme hoofdpijn en rook ik uit mijn mond. Bah! Gelukkig ging dit na ongeveer 3 dagen veel beter en weet ik in ieder geval dat ik goed bezig ben. Het heeft mij geholpen veel water te drinken en een APC tabletje te nemen. Deze kan je gewoon bij Kruidvat kopen en helpen bij mij beter dan paracetamol of aspirine. Klik hier als je het niet kent. Kost maar € 1,09 per doosje en no spon 😉

Na 2 weken

Was de eerste 3.5 kilo er al vanaf. Fijn, want dat motiveert! De afgelopen week heb ik veel frikandellen gegeten, lekkere Hema rookworst en ik heb zelfs lekker Liefmans gedronken dus dat belooft veel goeds.

Ongesteld

In de 3e week. Tsjah, dat is shit. Hoewel je dan wel in ketose blijft houden de meeste vrouwen toch wat vocht vast tijdens hun menstruatie waardoor het lijkt of je zwaarder bent. Zo ook bij mij. Na mijn ineens heel korte menstruatie (top, hier teken ik voor) ging er weer wat vocht af. Eind van de 3e week zit ik op – 4.1 kilo.

McDonalds

Oops, in de 4e week had ik ZO veel zin in McDonalds dat ik toch maar heb gecheat. Alleen een maaltijd en dus niet de hele dag en het was heerlijk. Dat heeft wel even een kilo extra opgeleverd wat natuurlijk voornamelijk vocht was, je komt heus niet echt een kilo aan. Daarna weer opnieuw in ketose, dus het heeft mij een halve week gekost denk ik maar aan het eind van de 4e week zit ik alsnog op -4.9 kilo. Dat gaat lekker!

DE Fohn

Na nog 2 dagen kha zit ik over de eerste 5 kilo. Whoehoe! Ik mag van mijzelf een nieuwe fohnborstel bestellen. Het is de Remington AS8810 Keratin geworden en hij bevalt mij heel goed! Op naar de volgende 2.5 kilo want dan geef ik mijzelf weer een cadeautje!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Koolhydraken: Geen spelfout, gewoon Drakentastisch!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een berichtje; het is Koooolhyyy-draaa-T-en! Oops, spelfoutje? ;)We kunnen er een heel lang verhaal van maken en we snappen de verwarring, maar al sinds we in 2020 begonnen is onze merknaam Koolhydraken. Met een k dus, inderdaad. Wees...

Lees meer
Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Koolhydraatarm eten; 5 Budgettips

Vorige week kreeg ik de vraag of Koolhydraatarm eten duur is. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat gezond eten duurder is dan ongezonde producten. Een zak diepvriespatat is goedkoper dan pizza maken met amandelmeel er in. En waar een zak rijst nog geen euro...

Lees meer