Al ruim 80.000 keer verkocht!

zit jij in je vel? Letterlijk en figuurlijk?

Kan het beter? En heb je besloten dat je anders zou willen eten & drinken, maar weet je niet goed hoe? Misschien is Koolhydraken het antwoord! Wij houden van koolhydraatarm eten, maar dan op z’n makkelijkst. Dus zonder “honger”, gewoon bij jouw eigen supermarkt boodschappen doen en super lekker eten & drinken!

“Moet ik mijzelf dan uithongeren?”

Nee, want dat moet je toch niet willen en houdt ook (bijna) niemand vol… En tegelijkertijd weet je dat het misschien goed is wat minder suiker te eten, je bloedsuiker misschien wel iets omlaag? Je zou je fitter voelen, minder snel moe zijn, weer trots op jezelf zijn en weer echt genieten van lekker eten en drinken i.p.v. je schuldig te voelen. Als je koolhydraatarm eet heb je een verzadigd gevoel, je bepaalt zelf wat je eet en je brengt niet onnodig veel tijd door in de keuken als je daar geen zin in hebt. Of geen tijd. Of geen kooktalent, net als wij… 😉

🖤 Voor 17.30 uur besteld, dezelfde (werk)dag verzonden door PostNL
🖤 Inclusief gratis toegang tot onze besloten Facebookgroep
🖤 Bekijk ook eens de voordelige startpakketten

Koolhydraken receptenbundel

De Koolhydraken startgids is iets voor jou als…:

✔ Je fitter wilt voelen of bijvoorbeeld medicatie wilt verlagen
 
Je jezelf niet wilt uithongeren
✔ Al je eten/drinken gewoon bij de normale supermarkt wilt kopen
 Je meer van eten dan van koken houdt. Hoe minder intensief je de keuken gebruikt, hoe mooier hij blijft. Toch? 😅
✔ Je van een nuchtere aanpak houdt en ook een mini beetje humor hebt
✔ Graag zelf bepaalt wat je eet
✔ Je houdt van de simpelste, maar heerlijke recepten
✔  Geen tijd/zin hebt in mega lange stoffige verhalen over hoe het werkt

Want hoe zou het zijn  als…:

✔ Je over 3 maanden fitter en trotser bent op jezelf
✔ Je niet iedere 2 uur trek hebt in iets met (liefst) suikers
✔ Je niet alleen start? In juni 2022 zijn er alweer 4731 andere Koolhydraken gestart en bij de besloten Facebookgroep gekomen!

Waarom Koolhydraken uniek is:

Direct na aankoop op deze site ontvang je (alleen als je dit wilt) een link naar de besloten Facebookgroep. Hier delen we successen, struggles, receptjes en andere tips met elkaar. Alles is duidelijk uitgelegd in de cursus, maar mocht je toch nog vragen hebben of twijfelen, zoek het dan hier even op of post een berichtje! We zijn al met 24.000 mede Koolhydraken in de groep!
p.s. Heb je al een Koolhydraken-boek? Dan zit je misschien al in de besloten Facebookgroep!

Bepaal zelf wat & wanneer je eet en drinkt. Het minderen van koolhydraten moet een levensstijl worden en doordat wij het zo simpel houden kan je dichtbij je huidige eetgewoontes blijven. Je vindt bij Koolhydraken dus geen schema’s waarin staat wat jij moet eten, wel voorbeelden van wat anderen eten/drinken op een dag. Meekijken met iemand anders is natuurlijk altijd fijn!

Producten gewoon van AH, Lidl, Jumbo en andere normale winkels. Het is helemaal niet nodig om van alles online te bestellen, of naar winkels te gaan waar je normaal ook nooit komt. In de supermarkt is genoeg te koop om heel lekker en makkelijk koolhydraatarm te kunnen eten. Online bestellen maakt het, vinden wij, onnodig ingewikkeld en duur. Lekker naar jouw eigen favoriete supermarkt dus!

Wij zijn niet van de Koolhydraken-politie, het leven moet een beetje leuk blijven toch?! Wij drinken gewoon Cola-Zero, eten koolhydraatarme crackers en gaan ook nog lekker uit eten. Natuurlijk alles met mate, maar het moet een beetje leuk blijven he. En zeg nou zelf, niemand houdt het toch zijn hele leven vol zonder Cola-Zero? wink

Wat is koolhydraatarm eten nou precies?

5

We eten weinig rijst, pasta, brood & aardappels. Daarnaast laten we suiker zo veel mogelijk weg.

5

Na 2-5 dagen is de suiker uit je lichaam en ben je “afgekickt” waardoor je geen honger gevoel meer hebt

5

Doordat je minder koolhydraten (en dus suiker) eet gaat je lichaam over op vetverbranding

En dan kan je toch lekker eten?!

100%! We horen zelfs vaak dat ook huisgenoten toch voor de Koolhydraken-recepten kiezen, terwijl ze eigenlijk niet koolhydraatarm willen eten. Koolhydraken bewijst dat je heel simpel, maar lekker kha kan eten zonder teveel tijd in de keuken door te brengen!

“eenvoudig, humoristisch en met een knipoog geschreven”

Dit vind je in de Koolhydraken startgids:

Uitleg

Waarom en hoe werkt koolhydraatarm & koolhydraarbeperkt nou precies?

Uitleg & lijstjes

Per eetmoment vind je uitleg en lijstjes, met alles wat je kan eten/drinken

Recepten

Onze 20 favoriete makkelijkste recepten, een aantal daarvan zie je op de plaatjes hier onder

Sausjes en tussendoortjes

Genoeg heel makkelijke sausjes, want het moet wel lekker zijn toch? 😉 En tussendoortjes!

Productlijsten

Overzichtelijk in een tabel, de koolhydraten van groentes, vlees/vis, drinken, etc...

Extra tips

Mindset (maar dan nuchter), uit eten, "cheaten", alcohol etc... In dit laatste deel vind je alle extra tips voor een koolhydraatarme of koolhydraatbeperkte leefstijl.

De startgids bestaat uit 60 pagina’s en is spiraalgebonden, zodat het open blijft liggen als je een recept wilt maken.
Onderstaand zie je 6 van de 20 recepten die in de startgids staan. Naast de startgids is er ook nog een los receptenboek, het tweede Koolhydraken-boek met nòg meer lekkere recepten. Meer informatie over het receptenboek vind je hier. Je kan de boekjes ook samen kopen.

Pagina 17
Granola

Pagina 27
Pannenkoekjes

Pagina 32
Kipshoarma

Pagina 36
Zuurkoolschotel

Pagina 37
Nasi

Pagina 43
Bounty

PostNL verstuurt iedere werkdag onze bestellingen, tot 17.00 uur. Heb jij op een werkdag voor 17.00 uur besteld? Dan wordt jouw bestelling dus dezelfde dag verzonden. Bestel je na 17.00 uur of in het weekend? Dan verzenden we jouw bestelling direct de volgende werkdag!

11,95

Membership Koolhydraken

Niet alleen bij AH & Jumbo, maar ook bijvoorbeeld bij Aldi, Lidl en Action zijn heel veel goede kha-producten te koop. Gelukkig maar, want je boodschappen online moeten bestellen is niet alleen tijdrovend maar ook kostbaar

Bonus: Besloten Facebookgroep

Als gratis extraatje voor iedereen die het boekje heeft gekocht word je, als je dit wilt, toegelaten tot de besloten Facebookgroep. Hier vind je 45.000 andere Koolhydraakjes, die met hetzelfde bezig zijn. Je kan er antwoord op je eventuele vragen vinden, je vindt er leuke receptjes en successen/baalmomentjes van anderen. Iedereen in de groep is erg lief en behulpzaam naar elkaar toe en daar zijn wij heel erg trots en zuinig op! Direct na bestelling ontvang je hier een mailtje over en we laten 2 keer per dag nieuwe leden toe!

%

Al meer dan 80.000 anderen gingen jou voor en kochten de Koolhydraken Startgids. Van onze klanten is 99.8 % blij met het boekje. Mocht jij het toch niks vinden: je kan altijd binnen 14 dagen retourneren

Veelgestelde vragen

Is dit te combineren met een gezin?

Absoluut! Het is een misvatting dat kinderen koolhydraten bij het diner nodig hebben. We raden kha af voor kinderen die nog groeien, maar overdag krijgen ze al meer dan genoeg koolhydraten binnen.
Ontbijt, lunch & tussendoortjes zijn meestal niet de uitdaging. Bij het avondeten kan je eventueel wat aardappelen/rijst/pasta toevoegen voor je gezin. Het is niet nodig apart te koken. Als je bijvoorbeeld een pasta maakt, kan je voor je kind(eren)/partner “normale” pasta koken en wel dezelfde saus eten. In het boekje staat o.a. een aardappelanders en een zuurkoolschotel die bij kinderen en partners erg populair is. Heel grappig, want vaak hebben ze niet eens door dat je iets hebt gemaakt dat koolhydraatarm is. Of je maakt shoarma, maar dan voor je gezin met een broodje. In de Facebookgroep vind je veel tips van andere ouders!

Wat is het verschil tussen de startgids en receptenbundel?

In de Startgids vind je alles wat je moet weten om te beginnen met Koolhydraatarm of Koolhydraatbeperkt eten. De theorie wordt uitgelegd en per eetmoment wordt aangegeven wat je kan eten en drinken. Daarnaast vind je ongeveer 20 recepten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Na de uitleg en recepten vind je nog een stukje over de juiste mindset, wist-je-datjes met extra tips en handige productlijsten.

In de receptenbundel staan uitsluitend recepten. Je vindt hier totaal 30 extra recepten, nog steeds makkelijk te maken en met opnieuw alleen maar ingrediënten uit de supermarkt. De receptenbundel is het 2e Koolhydrakenboekje.

Staan er weekmenu's in de startgids?

Nee, die staan er heel bewust niet in. Koolhydraatarm eten kan heel makkelijk zijn, maar als je dit als een dieet ziet wat je een paar weken doet en dan niet meer heeft het weinig zin. Door lijstjes te maken per eetmoment kan je zelf je eten kiezen. Hierdoor is het beter vol te houden en voelt het niet als een dieet. Ik geloof er niet in dat als een ander bepaalt wat ik moet eten, dat ik dat dan kan volhouden. Natuurlijk is een voorbeeld altijd handig, deze staat er in.

Ik heb een lactose-, gluten,- of notenallergie en/of eet geen kaas/ei/vlees/vis. Heb ik dan iets aan het Koolhydraken-boekje?

De uitleg over hoe wij koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt is eenvoudig. Wij gebruiken in de recepten wel noten, kaas, eieren, vlees, vis & zuivel, maar zeker niet alleen maar. In de eetlijstjes, productlijsten en recepten zullen producten staan die je wel mag of je kan een ingrediënt weglaten of vervangen. De een zal daarmee genoeg keuze hebben, de ander vindt het zelf moeilijker het onderscheid te maken en zal vinden dat er te weinig overblijft. Wij vinden het daarom lastig volmondig “ja” of “nee” te beantwoorden op deze vraag.

Het is heel erg goed mogelijk glutenvrij & koolhydraatarm te eten! In de groep zijn een aantal leden die dit ook doen. Als je glutenvrij eet dan eet je al veel minder koolhydraten dan “normaal”. Wij gebruiken ik de startgids en receptenbundel wel een aantal producten die gluten bevatten, maar niet veel. Je zult dit dus zelf moeten aanpassen, als je twijfelt kan je altijd (na bestelling) de Facebookgroep checken. 

Wij hebben de Koolhydraken Startgids & Receptenbundel heel algemeen en toegankelijk gehouden en niet specifiek aangepast op een bepaalde voedselvoorkeur of allergie. Wij denken dat er genoeg keuze is, niet alleen rekening houdend met allergieën maar ook met voorkeuren qua smaak. Om die reden hebben wij het breed gehouden.
Mocht je dit lastig vinden, dan kan je altijd in de besloten groep checken wat een goede vervanger voor een bepaald product is. Wij zijn niet medisch geschoold en kunnen daarom inhoudelijk niet adviseren, mocht je twijfelen overleg dan altijd met een arts.

Mag je nooit meer taart, chips, koekjes of friet eten? Of kom ik dan direct weer aan?

Jawel hoor, je kan zeker nog koolhydraken eten! Het gaat, zoals bijna altijd, om de balans. Niemand eet zijn/haar hele leven nooit meer taart, snoep of pasta. Of koekjes. Of friet.
We raden aan in het begin even geen toegevoegde suikers te nemen, omdat je dan het snelst van het “hongergevoel” af bent en het daarmee het makkelijkst is. Als jij je pastaatje of frietjes echt niet kan missen, kies dan voor koolhydraatbeperkt. Ook dit staat uitgelegd in het boekje.

Heb ik beide boekjes nodig om te starten?

Nee, in de startgids staat alles uitgelegd wat je moet weten. Het receptenboekje bevat alleen extra recepten. Uiteraard op de Koolhydraken manier, dus lekker & makkelijk te maken met alleen ingrediënten uit de supermarkt.